Welkom op de website van de IMITAS studie


Vanaf 1 september 2021 krijgen zwangeren in Nederland een 13 wekenecho aangeboden. Deze website is bedoeld om u te informeren over de wetenschappelijke studie.

Het doel van de IMITAS studie is om te onderzoeken of de voordelen van de 13 wekenecho opwegen tegen de nadelen ervan.

Het RIVM is verantwoordelijk voor de uitvoering van de 13 wekenecho. Kijk voor meer informatie over de 13 wekenecho op www.pns.nl, de website van het RIVM over pre- en neonatale screeningen.

Echoapparaat

Uitgelicht

 • 1 september 2021: NOS op bezoek bij onderzoeksgroep 13 wekenecho. Klik op deze link om het fragment te beluisteren. 

 • Vanaf 1 september 2021 is de 13 wekenecho gestart. U kunt alleen kiezen voor de 13 wekenecho als u meedoet aan de wetenschappelijke IMITAS studie. Als u meedoet, kunnen de onderzoekers u per e-mail benaderen voor het invullen van een vragenlijst of deelname aan een interview. De onderzoekers benaderen niet iedereen die deelneemt aan de 13 wekenecho. Voor meer informatie, kijk op over de IMITAS studie

 • Bent u niet gemaild, maar zou u wel graag uw mening willen geven en ervaring willen delen over de 13 wekenecho?

  Neem contact op met de onderzoekers via imitas@lumc.nl. Vermeld hierbij uw uitgerekende datum.  
   
  • Kiest u na het gesprek met uw verloskundige voor een 13 wekenecho? U kunt zich aanmelden voor een vragenlijst totdat u 12 weken zwanger bent.
  • Wilt u géén 13 wekenecho maar wél een 20 wekenecho? Ook uw mening is waardevol voor de studie. Als u een vragenlijst zou willen invullen, kunt u zich aanmelden bij uw verloskundig zorgverlener of bij de onderzoekers via imitas@lumc.nl

 • Meningen en ervaringen van partners zijn ook belangrijk voor de studie. Indien uw partner deel wil nemen aan de vragenlijsten, ontvangen we ook graag zijn/haar e-mailadres.

 


→ Volg ons op Instagram @13wekenecho